Over ons


Doelstellingen & Acties

Doelstellingen

Stichting Cambodia-Dutch is opgericht op 6 juni 2008. Het is een Nederlandse non-profitorganisatie die samenwerkt met de Cambodia-Dutch Organization (CDO) in Cambodja. CDO ondersteunt in verschillende projecten de Cambodjaanse bevolking ter plekke. We richten ons vooral op de bevolking die op het platteland woont en die leeft beneden de armoede grens.

Hoofddoel van Stichting Cambodia-Dutch is het werven van fondsen en donateurs ten behoeve van onderwijs, water en sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Einddoel op langere termijn is ervoor te zorgen dat de bevolking zelfredzaam wordt en niet meer helemaal afhankelijk is van hulp van buitenaf .

Onderwijs


Het geven van Engelse les en lessen gezondheidszorg door lokale leraren in samenwerking met vrijwilligers. Deze bezoeken ook zorggezinnen en bezorgen o.a. voedsel en kleding.

Water & Sanitatie


Water en sanitaire is voorzieningen doneren van waterfilters, slaan en repareren van waterpompen, bouwen van toiletten en het aanleggen van een waterfiltersysteem.

Gezondheidszorg


De bouw van een health care center en bijgebouwen zorgen voor medisch personeel en medicijnen, maar ook een voor een verbeterde gezondheidszorg in de regio.

Werkgelegenheid


Werkgelegenheid door middel van bijvoorbeeld een naaimachineproject of een landbouwproject met Moringa zorgen voor werk en zelfredzaamheid van de Cambodjaanse bevolking.

Wat doen wij nog meer?

Wij zamelen hulpgoederen zoals kleding, gereedschap en speelgoed in. We versturen de goederen naar Cambodja, maar verkopen ook gebruikte spullen en nieuwe fair trade spullen in ons winkeltje in Eindhoven en op markten. Elke woensdag zaterdag is de winkel van 11:00 tot 16:00 uur geopend voor de verkoop van tweedehands spullen.

De Stichting