Cambodia-Dutch gaat samen in samenwerking met Wilde ganzen een community center realiseren op het platteland van Cambodja. Het community center wordt gebouwd op grond van de commune, tegenover onze medische post in Khnar Po.

Community Center in Khnar Po

Er is voor deze plek in de commune gekozen vanwege de gunstige centrale ligging. De plek is letterlijk het hart van de commune en is bij alle bewoners van de commune bekend. De weg die er naartoe voert wordt minder gebruikt door verkeer en is daardoor minder stoffig in de droge tijd, wat voor veel problemen kan zorgen. Bovendien is de locatie één van de mooiste plekken van de commune, met prachtig uitzicht over de weidse rijstvelden en met uitkijk op de berg Phnom Khoulen.

Weeskind CambodjaHet centrum is in eerste instantie bedoeld als opvang voor weeskinderen en alleenstaande moeders met hun kinderen. Het centrum zal niet als weeshuis gaan fungeren, maar zal wel door de commune als tijdelijke opvang kunnen worden gebruikt.

Permanente huisvesting is niet het doel van het centrum, maar zal enkel periodiek onderdak bieden tot een oplossing voor het betreffende geval wordt gevonden. Het community center zal gerund gaan worden door lokale moeders, onder begeleiding van onze organisatie.

Ook in combinatie met langdurige behandelingen het ziekenhuis kunnen we veel probleemgevallen beter verzorgen. Denk hierbij aan zieke kinderen die langer in het ziekenhuis behandeld moeten worden, waarvan de familie in het community center kan worden opgevangen. Maar ook voor mindervalide kinderen en ouderen die begeleid worden door familie biedt een community center door tijdelijke opvang een uitkomst.

Het community center zal buiten de functie van opvangcentrum diverse andere functies gaan vervullen. Het centrum wordt een ontmoetingsplek voor de plaatselijke bevolkingen gaan vormen en er zal een vergaderruimte voor de dorpshoofden en onze organisatie ingericht gaan worden. Het centrum zal ook voor educatieve doeleinden gebruikt gaan worden. Denk hierbij o.a. aan medische voorlichting.

Community Center banner 320x320Het geplande gebouw krijgt twee verdiepingen en moet een open karakter krijgen. Aparte slaapkamers en sanitaire voorzieningen voor jongens en meisjes. Er komt een kamer met overnachtingsmogelijkheid voor de staf, zodat er altijd iemand van de begeleiding aanwezig kan zijn. Het gebouw krijgt verder een grote open keuken, een woonkamer, een kantoorgedeelte, een mooie veranda en voldoende opslagruimte. De nodige stroomvoorziening zal door zonne-energie mogelijk worden gemaakt. In een aparte vleugel zullen medische, educatieve en pedagogische vrijwilligers uit het buitenland opgevangen worden.

Help ons het centrum te realiseren!

De complete kosten van de bouw van het centrum zijn Euro 20.000. Daarbij hoort de planning het gebouw en het gebouw zelf. De inrichting zal voor het grootste deel uit giften uit Nederland komen, die met onze laatste container naar Cambodja zijn verscheept. Denk hierbij o.a. aan kleding en speelgoed voor kinderen, bedden en meubelen voor medische toepassingen, rolstoelen en beddengoed.

De bouw zal net als onze vorige projecten compleet in samenwerking met de plaatsen bevolking worden gedaan. We gebruiken lokale werklieden en bedrijfjes voor de bouw, om de commune maximaal in het project te betrekken.

Het budget voor de bouwkosten hebben is nog niet rond. Enkele sponsoren hebben ons goed op weg geholpen met het benodigde startkapitaal. Ondanks deze genereuze giften zijn we medio maart nog niet op de helft en kunnen elk beetje hulp goed gebruiken.

Hoe kun jij ons helpen met de bouw van het Community Center?

Elke grote en elke kleine donatie is weer een stapje dichterbij de realisatie van het community center. Help ons mee de Cambodjaanse bevolking een betere toekomst te bieden en de bewoners van de commune hun community center te bouwen. Doneren kan o.a. middels een machtiging, welke je hier kunt invullen, of je maakt je donatie direct over naar onze rekening, onder vermelding van “CDO Community Center”.

Rekening : 56 24 08 525 | IBAN code: NL04ABNA0562408525
BIC / Swiftcode : ABNANL2A | Bank : ABN-AMRO | Filiaal / Department : Eindhoven

gedoneerd 70

community center kidscommunity center handjescommunity center kinderen

Locatie en plattegrond Community Center

community center plan