Khmer New Year 2012

10-04-12 Khmer New year met de secundary van khna Po met een grote bus naar de Angkor Temples en daarna gaan zwemmen in Barray…zie foto’s
Het begon allemaal met Lhea die vroeg aan mij of we samen ergens heen zouden gaan met Khmer New Year.
Ik vroeg aan hem waar heen dan en hij zei Angkor, duidelijk !
De dag erna kwam Phea naar me toe en vertelde dat er meer kids mee naar Angkor wilden gaan.
Ik vertelde Phea dat ik dit keer graag alleen met  Lhaom, Lhea, Noong en Neang wilde gaan waarop Phea zei ja maar dat is het nu juist altijd Lhaom, Lhea, Noong en Neang, ze krijgen al zoveel tov de andere kids uit het dorp. Tja das waar !
Ik vroeg aan Phea hoeveel en wie willen er dan mee gaan. Phea zij een stuk of 50. Pff oh das ietjes meer ja.
En dan hoe doen we dit? Phea zei laat maar ik regel dit wel oke.
De dag daarna vertelde Phea me dat ie een grote bus gehuurd heeft, eten kunnen we in Siem Reap goedkoop laten maken, water gewoon kleine flesjes meenemen en we dan per bus gaan.
Een grote bus ? Zoals die naar Phnom Phen gaan, ja zegt ie is al geregeld, oke.
Chheng en Phea hebben eigelijk verder alles geregeld zodat ik met de kids kan optrekken, wel leuk moet ik zeggen.

Smorgens vroeg 06.00 vertrekken we vanuit Baca Villa met de de grote bus achter ons aan.

Aangekomen in CHHUK is het een drukste van jewelste, jeetje iedereen is aangekomen de commune man, de politie, zo’n beetje het hele dorp en een hele berg kids……meer dan 50 das zeker……
Nadat iedereen in CHHUK is ingestapt rijden we door naar Bhos dorp daar staat nog een hele stoet kids te wachten ik herken zelfs kinderen uit Roemdeen ja hoor !
Totaal 75 kinderen dus wij zelf kunnen niet mee, jawel zegt Phea wij rijden met de wagen erachteraan oke dus ook die nog eens vol. Tuurlijk Neang moet bij mij in de wagen dat regelt ie wel.
Tjoh wat een stoet. Onze wagen ligt ook nog vol met 60 pakketten eten en ik weet niet hoeveel flessen water.
Ik moet een Angkor pas kopen, bezopen na 8 jaar hier te wonen, met veel tegenzin koop ik er maar een. $ 20,-
Op eerst naar Banteay Shrey dat was een grote wens van ze dan naar Kbal Spean en dan zwemmen in de west-Barray.
Eigenlijk zijn ze direct als we aankomen bij de tempels is iedereen direct weer terug bij de bus en ben ik verbaasd hoe snel dat ze het gezien hebben. Ik vraag en heb je alles wel gezien ja hoor wanneer gaan we zwemmen….Nou moet ik zeggen het is April en niet heet maar snikkend heet en ook ik ben niet drijfnat van het zweet maar zwem in m’n zweet, pfff inderdaad afzien zo.
We eten met de hele bubps in een restaurant bij Banteay Shrey waar verder niets te doen is van ons eten wat we zelf hadden meegnomen en geven de man wat geld om de stoelen en tafels te mogen gebruiken we hebben immers zelf alles bij ons, geen probleem.
Nadat iedereen zijn  hap en vooral gedronken heeft vertrekken we naar West Barray zwemmen ! Ja dat gaat er in nu.

Omdat we ook veel meisjes bij ons hebben hele diskussies wie nu als eerst in het water gaat, omkleden ja das een probleem de meeste gaan gewoon met hun kleren aan zwemmen alhoewel je tegenwoordig een oude zwembroek voor een $ 0.25 kunt huren. Lhoam is wel wat gewend en trekt een jongens zwembroek aan en hup meer meisjes volgen. Al het geld etc daar is Jan voor mee gegaan 🙂 doe past wel op.


Ik heb alle staff van CDO op het hart gedrukt vooral goed op te letten niet iedereen kan zwemmen en de plas daar staat bekend op de vele verdronken Cambodianen. Iedereen blijft netjes vooraan zwemmen en niemand doet iets geks zo gemakkelijk als dit gaat toch altijd, geen geruzie, geen gekke dingen gewoon plezier maken.
Om 16.00 vertrekken we terug omdat ik voor het donker binnen wil zijn.

Leuk als we aankomen en iedereen uitstapt hoe eerbiedig ze me komen bedanken, erg warm met hun handen gevouwen onder de neus allemaal Awkoen Straan Mr jan. (heel erg bedankt).

Een super leuke, warme, in beide zinnen van het woord, dag met de kids van CHHUK en dorpen.

Meer foto’s zijn hier te zien:
http://s299.photobucket.com/albums/mm288/Cambodia-Dutch/Jan/CHHUK/
Groetjes
Jan

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *