Openings datum Health care gewijzigd naar 19 Maart

Beste mensen,

Het laatste nieuws is dat het health care officieel geopend gaat worden op 19 maart (en niet zoals eerder bericht op 18 Maart).

Wij zijn klaar met alles op het inrichten na. Zie de ovens, het plafond, de cementen zitjes, de vele bomen die we geplant hebben etc.
http://s299.photobucket.com/albums/mm288/Cambodia-Dutch/Jan/SR-healtcare-commune-Khnar-Pou

Een week van te voren komt de staff die hier gaat werken (dus dat is 08 Maart), dat bestaat uit altijd 24uur per dag :
1x voedvrouw, 1x Manstjoen (tussen een verpleegster en Dr in) en een manager die de administratie, personeels zaken, dat alles 24 uur gerunt wordt en voert overleg en raporteerd met de betrokken gezondsheids instanties.

De maandelijks salaris kosten die wij moeten betalen bedragen USD 630,- per maand, we hopen hier nog snel organisaties of donateurs voor te vinden.
Ik heb vandaag alle grote organisaties gemailed hierover. Ik heb hier eindeloze discussies over gehad, veel buitenlandse organisaties over geinformeerd maar zonder dit kunnen we niet draaien en sturen en vooruit komen met wat we willen “medische verbeteringen aanbrengen”.

We hebben een lijst ontvangen van 5 pagina’s wat er nog gekocht dient te worden, deze neem ik morgen met Sjoeke door want dat zegt mij niet zoveel als alleen dat het nog wat centjes zal kosten !
Deze en volgende week zullen we dus alles moeten inrichten als de staf komt moet alles klaar staan !!!!

Ik hoop dat we as zaterdag naar Phnom Phen kunnen gaan om alles te kopen, daar zit een groothandel !

Tijdens de ceremonie zullen kinderen op locale instrumenten traditionele Khmer muziek spelen even als er een groep kinderen komt Apsara dansen.

Alles op gezondsheids gebied is uitgenodigd door de directeur van gezondheid t/m PP komen de heren.

Ik zelf heb uitgenodigd:
Unicef
Rachie
Human Rights Solidarity
GTZ
Angkor Childeren Hospital Mr Varun en een medewerker die vaak in onze commune AIDS kids komt verzorgen
USAID
WorldBank
Khana
Joost Hoekstra (Tropisch arts)
Rhac
BTC
En uiteraard al onze vrijwilligers

Derani uit Australie had er graag bij geweest maar komt in July ons mee helpen, vorig jaar was zij hier 3 maanden geweest als verpleegster en voedvrouw. Ik zal haar van dit nieuws even apart op de hoogte houden.

De ceremony kosten zullen ook voor onze rekening zijn, voortaan zal ik dit standaard bij iedere begroting meenemen, dat is nu eenmaal zo in dit land.
Wat de kosten zullen gaan worden kon hij me niet vertellen maar 500 a 600 uitgenodigenden zal nog een heel bedrag zijn !
Heeft er nog iemand wat centjes hiervoor…….

Met vriendelijke groeten,
Jan

Cambodia-Dutch-Organization
026, Phum Taphul, Khum Svay, Dangkum, Siem Reap, Cambodia.
Phone:(855) 63 965 328

You Might Also Like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.