Vervolg Update Cambodia Dutch

Beste allemaal, hier zijn we weer met ons Cambodia-Dutch blog.

Korte nieuwtjes zullen hier weer opnieuw van tijd tot tijd geplaatst worden vanuit Cambodia.
We zijn even uit de lucht geweest omdat enerzijds de drukte ons het niet toe liet en anderzijds het blog werd misbruikt en onze

Webmaster Robert hier nu een middel tegen heeft gevonden. Dank beste Robert.

Veel heel veel gebeurd en dan is z’n blog ook erg handig omdat de nieuwsbrief al zo vol zit met allerlij meldingen.
Ook mijn zus Rita komt weer naar Takeo en is bijna onderweg en zal vanaf 02 July wanneer zij hier is ook op haar blog haar nieuws
schrijven.

Natuurlijk ons ziekenhuis daar is altijd veel over te melden, veel zieke, veel medicijnen die iedere maand gekocht moeten worden,
veel onderhoud en reparaties dus veel kosten.
Finacieel baart me dit erg veel zorgen we hadden niet verwacht dat we het zelf moesten gaan runnen en dat het zo druk zou worden. We hopen nog steeds dat er snel iemand een oplossing hiervoor heeft.
Het zou erg jammer zijn als we het moeten opgeven dan is deze streek terug bij af. Van overheids wegen hoeven we zeker niets te

verwachten die zullen het gewoon dicht laten.
Ook de mensen vinden het zo fijn dat ze een ziekenhuis hebben hoeveel trosjes bananen, fruit en groente heb ik al gehad en hoeveel
bedankjes…….

Ik ben heel erg blij geweest dat Nicole Vermeulen die hier als verpleegster is geweest de laatste maand de medicijnen heeft gedoneerd, wie oh wie nu….
Ook gaat Nicole kijken of ze ons verder kan helpen met ons ziekenhuis, meer hulp is zeer welkom !
De medicijnen van Jaap en zijn vrienden heeft Nicole ook hierheen gesleept Geweldig dank hiervoor Jaap, vrienden en Nicole !
Ook is Jaap hard bezig om ons te helpen op medisch gebeid, alle hulp is ZEER welkom !
Tussendoor deze maand heb ik nog een keer extra medicijnen besteld a $ 115.41 ivm de drukte ze al weer op waren.
Wat zou het toch fijn als de medicijnen maandelijks bv door een of meerdere apothekers geregeld zouden worden en de maandelijkse
salarissen en onderhoud door bv een ziekenhuis.
Als je ziet hoeveel mensen we hiermee dagelijks helpen en het bedrag dat we nodig hebben om alles te runnen een schijntje ten opzichte van Nederlandse gezondsheids zorg.
Zie de laatste foto’s hiervan op:
http://s299.photobucket.com/albums/mm288/Cambodia-Dutch/Jan/SR-healtcare-commune-Khnar-Pou/

Deze maand June komen er weer volop vrijwilligers aan en hier in CHHUK en in Takeo, gelukkig van alles leraren en medische mensen.

Met de kids gaat het goed, Lhaom zit in de examen klas van Grade 9 en dus een moeilijk jaar in het Khmer onderwijs en kost extra geld.
De Sokrie kids doen het goed, Sokchan wordt een hele tante en babbelt heel wat af. Neang groeit hard dus extra veel schoenen en kleren nodig en Yayie en Ny zijn beste maatjes met elkaar en trekken altijd samen op en doen het op beide scholen (Khmer en Engels) erg goed. Ze komen iedere dag trouw even bij me langs.

Sopheap groeit hard en zit ook in de 9e Grade en dus voelen ze zich al een hele piet !
Met Chat gisteren opnieuw naar de doktor geweest ivm aan zijn ene oog blind geworden en ik dat andere oog iedere maand wil laten

controleren het zou een ramp zijn als hij naast doofstom ook nog blind wordt. Ik heb gisteren een nieuwe bril met zwaarder montuur voor hem gekocht dat zijn rechteroog beschermd.
Ik hoop dat de school van Nathalie (ALBEDA COLLEGE HELPENDE ZORG en WELZIJN Rotterdam Rosestraat, op www.hwcambodja.hyves.nl is hier meer over te lezen) ons kan mee helpen ze heeft al een uitgebreide mail van me ontvangen…..

Overigens is het erg rustig in Cambodia, weinig toeristen. Een heel verschil met de afgelopen jaren.
Ook in Takeo zijn we volop bezig geweest dankzij vrienden van onze Yvonne heeft de band Hagelslag (www.hagelslag.info ) de cd opbrengst aan ons gedoneerd en hebben we een 2e bamschool gebouwd, de weg goed kunnen verbeteren, 40 nieuwe schoolbankjes laten maken, hebben we de schriften goed aangevuld en zelfs goten aangebracht die in grote kannen het water opvangen. Beste mensen van de hagelslag band allemaal jullie ook heel erg bedankt !
Zie hier:http://s299.photobucket.com/albums/mm288/Cambodia-Dutch/Jan/Takeo/Teaching-English/
Rita kan vooruit als ze weer terug is op haar stekkie 🙂
We gaan hier de komende maand van start met het bouwen van toilets en het leren hoe te gebruiken hiervan een hele klus.
Kijk naar de leuke foto’s ook van de Holland t-shirts….
http://s299.photobucket.com/albums/mm288/Cambodia-Dutch/Jan/Takeo/Engineers-Without-Borders/
Engineers Without Borders is weer vertrokken en komen eind dit jaar terug voor een goede wateroplossing daarover meer in de nieuwbrief.

Dit was het voor nu even.

Allemaal heel erg bedankt voor de donaties en blijf aan ons denken svp.

Heel veel groetjes van ons allemaal hier….

Jan Camp
Cambodia-Dutch-Organization
026, Phum Taphul, Khum Svay, Dangkum, Siem Reap, Cambodia.
Phone:(855) 63 965 328
www.cambodia-dutch.org
info@cambodia-dutch.org

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *