Aan alle mensen die meegeholpen hebben om de container te vullen en van de fancy fair de dag erna een fantastische dag hebben gemaakt,

Aan alle mensen die meegeholpen hebben om de container te vullen en van de fancy fair de dag erna een fantastische dag hebben gemaakt,

Woensdagavond 24 augustus om 22.00u  s’avonds krijg ik bericht van Andre, van Kuehne en Nagel, het transportbedrijf wat ons containervervoer doneert van Eindhoven naar de haven van Shihanoukville, dat de container er vrijdag 9.00u s’morgens zal zijn!

Meteen Theo gebeld, die mobiliseert een 15 tal buurtbewoners die vrijdagochtend om 9.00u klaarstaan en alle dozen en aanverwante artikelen op de stoep van de Floralaan zetten.

Wil, zorgt dat alles al vast op pallets staat zodat het gemakkelijker vervoert kan worden.

Om 10.30u kwam de container, en nog steeds droog terwijl de buienradar een meer dan heftige hoosbui aangaf, Boeddha was ons ook in Nederland deze twee dagen zeer goed gezind!

Vijf minuten nadat alles in de container gepakt was, regende het pijpestelen!

Wat een karwei weer maar ook wat een saamhorigheid, wat een buren, geweldig.
Die klus is weer geklaard, op naar Cambodia, de loods is zo goed als leeg we kunnen weer inzamelen.

Voor de derde keer opent  cambodia Dutch zijn deuren voor publiek.
Alweer een groot artikel in de krant, ja mensen we groeien, we krijgen steeds meer bekendheid en dat betekend ook dat we meer kunnen doen voor onze mensen in Cambodia op de dorpen die het hard nodig hebben!!

Lieke heeft alweer met Jasper, van de Groot Partyservice een afspraak dat we elk jaar opnieuw alle kramen, hangtafels, warm houdpannen gratis krijgen voor deze Cambodia dag!
S’morgens in alle vroegte de oranje banner in de bomen hangen, Andre staat bibberend maar met een grote mond op de trap te wiebelen, hij moet zo hoog mogelijk gehangen worden, zodat mensen vanaf het Floraplein zien waar Cambodia-dutch zit en waar die fancy fair toch zit.

Een groot oranje bord, Ao formaat door Lieke en Ruud gemaakt, met de tekst; “stichting cambodia-dutch elke zaterdag geopend van 11.00u tot 16.00u “wordt aan een lantaarnpaal vastgemaakt met een fietsslot aan het Floraplein.

S’avonds zijn er door Mario twee grote witte tenten gebracht, want er is slecht weer voorspeld.
Die worden als eerste opgezet, daaromheen de kraampjes voor de verkoop.
Ondertussen komt Jo binnenwandelen die heeft geweldig lekkere wafels gebakken, voor bij de koffie, veel te lekker zijn ze!
Karin is er ook al vroeg bij, en brengt heerlijke soep voor de verkoop mee!
Ada gaat zoals elk jaar achter de koffie thee en fris kraam staan, ze heeft de touwtjes strak in handen, het loopt gesmeerd.
Ruud helpt overal waar nodig is en kun je niet meer missen in ons vrijwilligersteam.
Op tafel worden de fotoboeken uitgestald een van de commune Khnar Po, een van het healthcare en een van Champei commune, Yvonne heeft dit geweldig mooi gemaakt.

Barbara staat ondertussen lege blikjes van cola en bier in een sopje uit te wassen voor de workshop blikjes vermaken, erg leuk, Ghislene, komt even later en samen instaleren ze zich aan de tafel, het ziet er heel gezellig uit! Ook Lennard, het zoontje van Barbara helpt mee.
Gerrie richt het kraampje met handgemaakte Cambodiaanse artikelen erg leuk in draait een goede omzet!
Mark komt nog binnen met de boodschappen voor de barbecue, Robert en Ingrid staan achter de bonnenverkoop.

En dan is het 14.00u en tijd voor het openingswoord, Yvo kan dit als geen ander! Hij vertelt dat het goed met ons gaat, we groeien en worden een volwassen organisatie, zien problemen op ons afkomen maar komen er steeds weer sterker uit. We krijgen steeds meer donateurs en veel vrijwilligers die ons helpen in de communes in Cambodia. De communes groeien.

Dan is het 15.00u en de voorstelling voor de kinderen gespeeld door Mario begint, ook voor volwassenen is het weer een lust om naar deze kunstenaar te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

De dames van het koor kippenvel bezorgen ons ook kippenvel, mooi, er hangt een gezellige sfeer. Donateurs bezoeken ons en vieren met ons mee. Het winkeltje wordt goed bezocht, veel nieuwe mensen. Samen drinken we, en eten we, de stemming is goed.

De opbrengst van de dag; € 812,-

Ik wil vooral heel heel hartelijk bedanken al onze vrijwilligers die er voor zorgen dat het winkeltje bemand is elke zaterdag, de kleding verpakt wordt en alle andere werkzaamheden doorgaan.

Jullie zijn goud waard!
Rita

You Might Also Like

One thought on “Aan alle mensen die meegeholpen hebben om de container te vullen en van de fancy fair de dag erna een fantastische dag hebben gemaakt,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *