Platteland

Cambodja-week in de Wereldwinkel in Eindhoven

Van 4 t/m 11 maart organiseren drie studenten van het Lucas college, Stichting Cambodia-dutch en de stichting Fairtrade een Cambodja-week. We hopen hierdoor het mondiale bewustzijn te vergroten.

Cambodja in Nederland

Dagelijks vanaf 12.00u in deze week is er van alles te doen in de wereld winkel die ingericht is als een Cambodjaans marktplein. Er wordt een traditioneel Cambodjaans gerecht geproefd, Moringa thee geschonken en je kunt een ‘good luck’ armbandje maken. Er worden films van de projecten getoond.

Wat is er zoal te doen op deze markt;

– Amok proeven, geniet van dit traditioneel Cambodiaans gerecht.

– Drink een kopje Moringa thee, van de beroemde miracle of moringa tree. Boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je kunt deze thee of andere Moringa producten ook kopen.

– Maak een ‘good luck’ armbandje en laat dit vooral zitten tot het er vanzelf afvalt, volgens traditionele boeddhistische gewoonte. Voel de sfeer van de tempels, pagoda’s.

– Hoe voelt het om op een trapnaaimachine te werken, als in de dorpen geen electriciteit is moet het werk toch doorgaan. Koop een tasje en ondersteun dit naaiproject in het zuiden van Cambodia.

– De medische post en hoe wordt er gewerkt in een ontwikkelingsland op medisch gebied.

– Onderwijs, een van de belangrijkste peilers, welke boeken worden er gebruikt enz

– Raad hoeveel rijstkorrels er in deze kom zitten. Voor de winnaar is er een een moringapakket.

– In de filmzaal, een film over onderwijs in Cambodia of zie je hoe een waterpomp geslagen wordt.

You Might Also Like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.