Container perikelen

Na een vlotte export van onze laatste container met hulpgoederen blijken in Cambodja niet alle neuzen in dezelfde richting te staan. Lees de container perikelen van Jan en zijn team:

Na 61 dagen in de haven te hebben gelegen omdat de betreffende ambtelijke diensten niet erg meewerken is het dan zover. De politie had ons verteld dat de container pas na 21.00 Siem Reap in mocht. Nog niet gegeten 18.30 container arriveert, vroeger als verwacht, Phea zoals altijd regelt dat iedereen snel komt mee helpen want binnen twee uur moet ‘ie leeg zijn. Zo gezegd zo gedaan iedereen komt aan snellen, veel tuk tuks vriendjes van vriendjes komen mee helpen. Gelukkig deze keer tot op de rand gevuld met dozen dus niets is verdwenen 🙂

Phea doorgegeven dat spullen voor Takeo we buiten bij elkaar zeten, kleren achter in de opslag en medisch vooraan in de opslag. Al snel allemaal drijfnat van het geschouw, wat is het weer netjes in gepakt, handig alles bij elkaar. Phea zegt “that’s very nice form the people of your country”:-) Moeders met kinderen komen docht bij de container staan in de hoop wat doosjes te krijgen.. Veel dozen voor Takeo, wat zullen ze daar blij zijn. Moeder vraagt alvast door wanneer we naar Takeo gaan want oma is erg ziek. Dan komen de medische dozen, ach mooi, yippie!

Deze keer heb ik de drie meisjes Lhaom, Kunthea en Vy in de storage laten stapelen en dat ziet er nu een heel stuk netter uit. Het kan er allemaal in en straks komt de pickup alles voor Takeo laden, hopenlijk komt alles heelhuids aan want de de weg van Siem REap – Phnom Phen – Takeo is meer dan super slecht.

21.00 alles leeg geladen en wat een puinhoop overal maar goed dat zien we straks wel weer. Een dikke pluim voor alle mensen die dit zo netjes hebben verzameld, gesorteerd, ingepakt, geregeld en dank voor de support vd container ! !

Namens ons allemaal heel erg bedankt !

Wordt vervolgd.

Groetjes

jan en allemaal hier.

Container-26-02-14-emptyContainer-26-02-14-storage-3Container-26-02-14-storage2

You Might Also Like

2 thoughts on “Container perikelen

  1. Morgen gaan Gerry en ik eens brainstormen wat we kunnen doen aan de PR voor de Stichting. Nu was ik de website nog eens aan het lezen, zodat ik goed op de hoogte ben . Het is echt een geweldige website: helder, makkelijk door te linken, interessante informatie. Dus echt een compliment waard voor de webmaster en ieder die er stukken op geplaatst heeft! groeten Jeannette de Groot Eindhoven

  2. In januari 2013 heb ik als oudere vrijwilliger in Chuk meegewerkt aan het onderwijsproject. Een heel mooi project. Ik had toen achteraf als kritiekpunt dat ik vond dat je als vrijwilliger niet voldoende weet wat je te wachten staat als je aan het project zou deelnemen. Nu zie ik dat er een prachtige film gemaakt is, waarin heel goed wordt duidelijk gemaakt waar je terecht komt, wat je gaat doen en waar je je op moet voorbereiden. Echt een heel professionele film. Heel leuk ook dat de film begint in Siem Reap en dat je als kijker meereist naar Chuk en ziet wat er onder weg allemaal te doen en te zien is. Jan legt ook heel goed uit wat je moet doen in het project en wat je leefomstandigheden zijn. Misschien hadden er ook nog opnames gemaakt kunnen worden van de lokale Engelse ’teachers’?
    Hartelijke groeten, met name aan Jan en Rita.
    Jan van Bommel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *