overlijden Cambodja

In memoriam Jan Camp, oprichter Cambodia-Dutch Organization

Uit het ziekenhuis in Thailand kregen we van Rita het trieste bericht dat haar broer Jan Camp, oprichter van Cambodia-Dutch Organization, maandag 18 februari na een kort ziektebed is overleden.

Rita die een week eerder uit Nederland naar Thailand was gevlogen heeft heftige dagen meegemaakt. Jans gezondheid ging zo snel achteruit, dat het nauwelijks te bevatten was. Hij overleed in het ziekenhuis.

Dinsdag is Jan naar Cambodja vervoerd, waar een hartverwarmend welkom was voorbereid bij Baca Villa. De tuin en zijn huis waren op bijzondere wijze versierd en zo’n honderd mensen waren aanwezig om hem te ontvangen en hun liefde te tonen. De bijzondere laatste rituelen van de oude vrouwtjes waren hartverwarmend. Donderdag werd het lichaam van Jan naar de commune Khnar Po vervoerd, waar hij een boeddhistische uitvaart kreeg en gecremeerd werd op een hoge houtstapel. Honderden Cambodjanen stonden langs de route en waren bij de crematie aanwezig. Vrijdag heeft Rita, samen met de familie van Phea, Jans rechter hand, een gedeelte van de as uitgestrooid in het Tonlé Sapmeer. Daar kwam Jan vaak. Later in het jaar wordt er een stoepa gebouwd bij het Medisch Centrum, waar de urn wordt bijgezet.

Namens het bestuur en alle vrijwilligers van Cambodia-Dutch wensen wij Rita en Jans Nederlandse en Cambodjaanse familie veel sterkte.

Lees ook het artikel over Jan op de website van Omroep Brabant.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *