Sponsoractie Cambodia-Dutch Organization

Sponsoractie : Janne en Marjolein knipogen naar Cambodja

http://knipoognaarcambodja.wordpress.com/

Hongerige tijden zijn aangebroken voor Marjolein en Janne! Wij willen als eerste actie 25 uur niet eten en het geld dat we hiermee al uitsparen, storten we op de rekening.

We willen een beetje het besef krijgen hoe het is om een dag niet te eten. Het staat natuurlijk in een schril contrast met hoe mensen in Cambodja leven. Zij hebben maanden waarin ze weinig tot niets eten, maar we willen het gevoel toch een klein beetje ervaren. Voor Westerse landen is het heel normaal om zo eten uit de koelkast te halen, maar in Cambodja is het de harde werkelijkheid dat mensen soms gewoon geen eten hebben.

Wij gaan op 29 oktober vanaf 12.00 uur niet meer eten tot en met 30 oktober 12.00 uur. Omdat in dat weekend de klok een uur terug gaat, is het 25 uur geworden en niet 24 uur. We houden jullie natuurlijk op de hoogte door elk uur (dat we niet slapen) foto’s te maken en een stukje te schrijven.

Hoe kan ik sponsoren?

Je kunt ons op meerdere manieren sponsoren en we zijn blij met elk bedrag. Graag willen we weten wat jullie willen sponsoren, dus we vinden het leuk als jullie een berichtje achterlaten. Je kunt ervoor kiezen om ons per uur te sponsoren of om een vast bedrag te sponsoren. We werken samen met stichting Cambodia-dutch. ( cambodia-dutch.org)

Internetbankieren

Het is als eerste mogelijk een bedrag op het volgende rekeningnummer te storten.

Rekeningnummer: 56 24 08 525

Bank: ABN-Amro

Ten name van Stichting Cambodia- Dutch

Als je voor knipoog naar cambodja een donatie wil doen, is het belangrijk dat je dit erbij vermeld. Je moet dus onze naam: knipoognaarcambodja bij de extra vermelding zetten.

Persoonlijk

Ook is het mogelijk om Knipoog naar Cambodja persoonlijk een gift te geven, dan zorgen wij dat dit op de goede plek terecht komt.

Waarom doen wij dit?

Cambodja behoort tot een van de armste landen ter wereld. Het gemiddelde jaarinkomen per hoofd van de bevolking is 480 dollar, omgerekend ongeveer 360 euro. De levensverwachting is slecht 57 jaar.

Het contrast tussen rijk en arm is ontzettend groot. In de periode dat ik(Janne) in Cambodja was, heb ik in de steden nog nooit zoveel dure auto’s bij elkaar gezien. Wat ik echter ook tegen ben gekomen, waren bedelaars (vaak met een handicap) die met moeite in leven kunnen blijven. Door de cultuur die er heerst, is er eigenlijk geen plek voor mensen met een beperking. Als je niet kunt werken, heb je geen geld.

Ook is het leven op het land erg zwaar door het moeilijke klimaat. In Cambodja is er een hele droge periode, en dan is het alleen mogelijk voor de boeren in de buurt van het Tonlé Sap meer om nog rijst te verbouwen. In de rest van het land, verdrogen de akkers en is het niet mogelijk om rijst te verbouwen. Aangezien 80 % van de bevolking van het platteland moet leven, is de droge periode een hele zware periode voor de boeren.

Ik ( Janne) ben tijdens het einde van de droge periode naar Cambodja geweest. Je ziet dan ontzettend veel verdorde akkers en er is weinig water te vinden. Als je reist met een tuktuk, kun je ook niet zonder een mondkapje of je sjaal omdat er zo ontzettend veel stof is. Tijdens mijn reis heb ik veel arme mensen gezien, die er uitgemergeld uitzagen en weinig kracht meer hadden. Sommige mensen hebben amper een dak boven hun hoofd en leven van wat ze maar kunnen vinden. Hier willen wij graag iets aan doen en alle kleine beetjes helpen.

Voor meer informatie verwijzen wij ook naar cambodia-dutch.org. Wij werken met deze organisatie samen en gaan via deze organisatie ook een maand vrijwilligerswerk doen.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *