Summa 4 Cambodja project

Greg Gerrits een student van het Summa College Welzijn in Eindhoven werkt dit studiejaar aan een zelf opgezet stage project voor Stichting Cambodia-Dutch. Door de beperkte stageplaatsen in het MBO vond hij het lastig om een stageplaats te vinden die bij hem past en vorig jaar is hij begonnen met het schijven van een plan voor dit stageproject. In de zomer van 2012 was Greg aan het backpacken door Azië en kwam hij naar eigen zeggen voor het eerst in aanraking met echte armoede. ‘’Natuurlijk had ik tijdens maatschappijleer wel geleerd wat armoede is, maar de teksten en plaatjes uit de boeken gaven mij een ander gevoel dan het gevoel dat ik hier in Cambodja kreeg. Dit was het ware gezicht van armoede. Armoede waar je je machteloos door gaat voelen als je het ziet. Er stond een vies, mager meisje voor mij van een jaar of acht met maar één arm. In die arm droeg zij een baby. Wat ze vroeg was één dollar om voor haar broertje melkpoeder te kopen’’ Dit heeft hem aan het denken gezet en heeft uiteindelijk geleid tot zijn plan om dit school jaar een project op te zetten genaamd Summa4Cambodja. Dit houd in dat hij zes gemotiveerde studenten heeft gezocht om samen naar Cambodja te gaan om daar een maand vrijwilligerswerk te doen. Greg is ook opzoek gegaan naar een stichting die past bij zijn ideeën en is toen bij ons uitgekomen. Op verschillende manieren willen de studenten hulp gaan bieden in Cambodja en een van de manieren is het voorzien van schoon drinkwater. Water is, zeker in het droge seizoen, een groot probleem en nog steeds een van de grootste oorzaken van ziektes met vaak dodelijke afloop. In mei gaan deze studenten naar Cambodja en zij willen dit probleem aan gaan pakken door waterfilters uit te delen aan de meest arme mensen in de provincie Takeo.

Om dit project financieel rond te kunnen krijgen, zijn deze studenten al druk bezig met het opzetten van activiteiten die geld moeten gaan opleveren. Naast deze activiteiten willen zij zich ook bezig gaan houden met een vrij nieuw en populair middel genaamd crowdfunding. Van subsidies en andere leuke potjes hoeven ze niet te dromen en daarom gaan ze dat crowdfunding zelf maar eens testen. Crowdfunding bestaat eigenlijk uit het oude principe van vele handen maken licht werk. ‘’Als iedereen dit project een klein beetje steunt, kunnen we samen een boel bereiken. Een waterfilter kost maar zo’n 15 euro en kan een gezin twee jaar van schoon drinkwater voorzien’’ Crowdfunding is iets dat je vooral ziet op het internet omdat de ‘crowd’ hier erg groot is. Daarentegen is de vraag van crowdfunding projecten tegenwoordig ook erg groot op het internet en daarom gooien deze studenten het over een andere, nieuwere boeg. Zij starten een crowdfunding actie genaamd 1%ForCambodja. Vanaf 7 november tot 7 december proberen zij vooral via persoonlijk contact zoveel mogelijk mensen en organisaties te bereiken met de vraag om mee te doen met 1%ForCambodja. Crowdfunding is zo populair omdat het niet veel van een persoon of organisatie vraagt maar toch ontzettend effectief is. De naam 1%ForCambodja zegt het eigenlijk al. Wat deze studenten vragen is of organisaties of particulieren het leuk zouden vinden om hun project te steunen door een donatie te doen van 1% van de dagomzet van 7 december, de dag van de vrijwilligers of voor particulieren 1% van uw maandsalaris. Met deze actie hopen ze zoveel mogelijk gezinnen te kunnen voorzien van waterfilters.

Doet u ook met mee? Wij zullen de naam van u of uw bedrijf vermelden in de update als u na de donatie een mail stuurt naar: summa4cambodja@cambodia-dutch.org

De donatie kunt u overmaken op rekeningnummer 56 24 08 525 t.n.v. Stichting Cambodia-Dutch onder vermelding van 1%ForCambodja.

Alvast ontzettend bedankt!

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *