Uitbreiding Health Care Center

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in onze nieuwsbrief, heeft ons Health Care Center sinds kort een hogere status. Hierdoor kunnen we onze lokale mensen nog beter en uitgebreider helpen dan voorheen. Wij als CDO zijn zeer trots dat de Health Care zo goed functioneert en de instantie van gezondheid van het district dit opmerkt en met ons meedenkt!

Werd er voorheen een diagnose gesteld door de dokter op basis van doorvragen aan de patiƫnt, dan werden medicijnen uitgeven en bleef het daarbij. Nu kunnen we o.a. betere diagnoses stellen, meer aan moeder- en kindzorg doen, eenvoudig bloedonderzoek doen en ziektes als diabetes vaststellen.

Om dit nog beter te realiseren moet er een uitbreiding komen van drie kamers, de Health Care is gewoonweg te klein. Sunware, het bedrijf waar Leon Kuypers, vader van CDO vrijwilligster Marleen Kuypers, mede eigenaar van is, doet de eerste aftrap en wil 5000 euro startkapitaal schenken voor deze uitbreiding. Bij Sunware wil men graag maatschappelijk verantwoord ondernemen, wellicht zijn er nog bedrijven die ons op deze manier kunnen helpen!

In Leeuwarden hebben twee oud vrijwilligers, Michel en Leevie, met hun grote actie Care 4 Cambodia een benefietdag voor Cambodja gehouden. Van de opbrengst van deze benefietdag zijn 4000 euro voor de uitbreiding van ons Health Care Center. Ook dat geld mogen we gebruiken voor de uitbreiding van onze Health Care!

Het bedrijf Grapharma van Jan van de Graaf heeft een donatie van 1000 euro gedaan voor de uitbreiding.

Dit zijn grote stappen in de goede richting maar…… dan zijn we er nog niet. Wie kan ons helpen? Denk bijvoorbeeld ook aan acties op scholen, in je buurt of op je werk. Eventueel kun je bedrijven aanschrijven of Lions- en Rotaryclubs benaderen.

Dankzij de genoemde donaties is de bouw op 10-09-2012 gestart, maar we hebben nog 12.525 euro nodig om de bouw te voltooien. Wie helpt ons dit doel te bereiken?

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *