Verslag vrijwilligersdag Eindhoven

Beste lezers,

wat een drukte vandaag, zaterdag 29 januari 2011! Geen oud vrijwilligers beschikbaar vandaag, Lieke is ziek en Louise moet vandaag werken. We verwachten vandaag zo’n 15 vrijwilligers plus aanhang. In de loods is het vandaag -5 graden, dus om 08:00u deze morgen voor het eerst dit jaar kachels aangedaan, uit besparing doen we dit bijna nooit, maar nu is het niet om te doen zonder!

Om 11.00 komt er een mevrouw prachtig speelgoed brengen. Na het helpen met uitladen eerst koffie en thee zetten, cake aansnijden, de powerpoint presentatie klaar zetten, wat voor mij nog een hele toer is zonder Lieke en de vlag buiten opgehangen. Gelukkig is alles op tijd klaar, zodat de aspirant vrijwilligers kunnen komen.

Marga brengt ondertussen de naaimachineolie, want dadelijk komen Gerrie en Ada om de naaimachines te oliën en te repareren, zodat ze helemaal in orde zijn voor Cambodja.

De eerste aspirant vrijwilligers komen binnen. Jorien is de eerste. Zij doet de opleiding huisarts en wil in juni naar onze medische post in Cambodja. Sommigen kunnen de loods niet vinden, dus vlug naar het floraplein en op de hoek naar ze zwaaien. Gelukkig Marga helpt even door de eerste grote drukte heen te komen, schenkt koffie en thee.

Er zijn vrijwilligers uit Frankfurt, België, Den Haag en Utrecht. Daarna kan ik het niet meer bijhouden.. 15 aspirant vrijwilligers in totaal en met ouders erbij zo’n 20 personen in totaal. Er zijn twee willen graag als medische vrijwilligers aan de slag en de rest voor o.a. het geven van les. Om 12:00u start de presentatie maar er lopen nog veel vrijwilligers binnen. Ondertussen worden er veel vragen gesteld, de twee meisjes van 17 jaar hebben hun ouders meegenomen. Eén van deze ouders is zo enthousiast, dat ‘ie graag naar de communes zou willen komen.
Als ik vraag wie er al serieuze plannen heeft om te komen naar de communes steekt iedereen zijn hand op, Leuk!!

Ondertussen komen Henry en Miriam opmeten wat er nog aan schappen bijgemaakt moet worden voor het winkeltje, maar ik heb jammer geen tijd voor een praatje met hun.

Tevreden ga ik naar huis en haal de reclameborden op die ik besteld heb bij een reclamebureau. Ze komen op de deur van het Cadu-Home en aan de straatkant op een muur zodat we beter zichtbaar zijn.

Groetjes,
Rita

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *