Nieuwsbrief mei 2022

In april werd op initiatief van de directeur van de Sambath school een ceremonie georganiseerd. Tientallen monniken gingen op weg naar de gedenkplaats voor Jan tegenover het Health Care waar een grote tent neergezet was om tijdens de herdenkingsdienst hun prachtige liederen te chanten en daarbij Jan en het werk dat hij in de commune verricht heeft te eren.

Boeddhistische ceremonie voor Jan

Bij zulke ceremonies dragen de Cambodjaanse bezoekers witte blouses en het is de gewoonte de monniken te voorzien van rijst en een donatie. Briefjes van honderd of duizend riel worden er in hun kommen gelegd, dat klinkt veel maar duizend riel is omgerekend 25 eurocent.

Lockdown Cambodja

Voor Cheng, onze coördinator, en leraar Louern was dit een gelegenheid om de kinderen van de school een rugzakje te geven. Nu ook in Cambodja de lockdown opgeheven is, genieten de mensen ervan elkaar weer te ontmoeten en de kinderen zijn uitgelaten omdat ze elkaar weer kunnen treffen in de klas.

Medische post

Onze Health Care die we in 2009 bouwden heeft een belangrijke en centrale functie in de commune. Het gebouw heeft veel te lijden van het natte moessonseizoen. De zware regens spoelen de zandlagen onder vloeren weg en er ontstaan vochtplekken op de muren, dat is natuurlijk niet bevorderlijk voorde hygiëne van de medische post. Helaas is de grote waterfilterinstallatie kapot, het filter is nog in orde, maar de installatie functioneert niet meer waardoor de verpleegkundigen zich moeten behelpen door water uit de blauwe ton te scheppen.

Wil je meer van onze nieuwsbrief lezen?

Lees hier de hele nieuwsbrief mei 2022!

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *