Nieuwsbrief november 2021

Schreven we in de vorige nieuwsbrief, dat we het bedrag voor de renovatie van het dak van Sambathschool bijna rond hadden, nu kunnen we het resultaat al laten zien! Een prachtig nieuw dak en de hele school fris blauw geschilderd. Alle donoren geweldig bedankt!

Cambodia-Dutch nieuwsbrief november 2021

Project nieuw dak

We zijn meteen weer plannen aan het maken voor een nieuw project, waar we binnenkort graag meer over willen vertellen: Better Life Farm

Onderwijs

In Takeo kan Kimlang vanwege de lockdown het praktijkgedeelte van haar lerarenopleiding niet afronden, maar ze is vol enthousiasme aan haar masteropleiding (online) begonnen. Ze is heel creatief in het vinden van mogelijkheden om toch samen te studeren.

Health Care

In maart van dit jaar leek het of Cambodja nog lang niet aan de beurt was om de bevolking te vaccineren tegen Covid-19, nu blijkt dat de regering in Cambodja doortastend is geweest met het vaccinatieprogramma. Geen keuze voor de bevolking van wel of niet, iedereen aan het vaccin. Onze Health Care speelde een centrale rol in de regio, omdat het inmiddels bekend staat als erg hygie├źnisch en goed functionerend.

Social Care

Nu vrijwel alle bewoners gevaccineerd zijn, wil dat nog niet zeggen dat daar nu alles op rolletjes loopt. De pandemie hakt er stevig in. Door lange lockdown zijn veel mensen hun baan kwijt, tuktuk drivers hebben geen werk door het ontbreken van toeristen, leraren kunnen geen les geven omdat de scholen gesloten zijn. Pas de laatste week werd de lockdown opgeheven. Onze CDO heeft extra voedselpakketten uitgedeeld om de ergste nood te lenigen. Dit werd ontzettend gewaardeerd door de bevolking.

Wil je meer van onze nieuwsbrief lezen?

Lees hier de hele nieuwsbrief november 2021!

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *