Nieuwsbrief november 2022

Eindelijk was het weer mogelijk voor Rita om naar Cambodja te reizen en daar enkele weken door te brengen. Na de vele zoomsessies van de afgelopen twee jaren was het fijn voor ieder om elkaar in levende lijve te ontmoeten en samen te bekijken welke vorderingen er gemaakt zijn. Rita’s specifieke doel was om de organisatie sterker te maken en de verbindingen te optimaliseren.

Bezoek aan familie en projecten Cambodja

Rita werd door Phea afgehaald van het vliegveld en hij heeft in de weken daarna alle scholen en projecten met haar bezocht.Ook werden er vele meetings georganiseerd. Bij deze activiteiten had ze haar broer Jan heel graag aan haar zijde willen hebben. Dat hij daar ook gemist wordt bleek uit de vele reacties van de mensen. Er werd ook een kleine ceremonie ter nagedachtenis aan hem gehouden.

Better Life Farm project

Met trots kunnen we berichten dat ons nieuwe project goedgekeurd is door Wilde Ganzen. Het betekent dat de plannen goed doordacht zijn en het project een stevige basis gaat krijgen. Het project bestaat uit een educatiecentrum voor boeren naast moringaplantages en velden met gevarieerde beplanting van lemongrass, pepertjes en kurkuma. Deze producten leveren zeer veel vitamines en mineralen. Het doel is om vakkennis te verspreiden en door werkgelegenheid te bieden de evensomstandigheden van de hele commune naar een hoger plan te brengen. De belangstelling in de commune is groot én heel speciaal: er komen veel vrouwen op af die nieuwe mogelijkheden zien om hun leven en dat van hun gezin te verbeteren.

Ontwikkeling educatie

Rita had een groot aantal meetings gepland met directeuren van de scholen, er kwamen steeds meer aanvragen voor het geven van Engelse lessen. Ze werd steeds hartelijk verwelkomd door de kinderen.

Wil je meer van onze nieuwsbrief lezen?

Lees hier de hele nieuwsbrief november 2022!

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *