Omgeving Chhuk


Sinds 2006 werkt Cambodia-Dutch in de prachtige omgeving van het dorpje Chhuk. Dat ligt dertig kilometer ten zuidoosten van de stad Siem Reap en hier wonen vooral traditionele rijstboeren en hun families. Lees verder “Omgeving Chhuk”

Medical post

Medische post


In 2010 voltooiden we in samenwerking met de lokale bevolking en een plaatselijke bouwkundige het eerste deel van de medische post in de commune Khnar Po. We sloegen ook een nieuwe put voor drinkwater. Lees verder “Medische post”

Takeo


Zo’n veertig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh ligt de commune Champei, in de provincie Takeo. Er leven ruim zesduizend mensen in zeven dorpen. Meer dan de helft van de kinderen is jonger dan 21 jaar Lees verder “Takeo”

Rhomdeng


De school in Rhomdeng is na enkele verbouwingen flink verbeterd. Er zijn twee toiletgebouwtjes geplaatst, er is een grote waterpomp op het plein gezet en het complex heeft een nieuwe omheining. Ook is er een Lees verder “Rhomdeng”

projecten

Samroang


We willen graag dat de kinderen rond Samroang onderwijs kunnen krijgen in een veilig schoolgebouw. Daarom werven we nu fondsen om een stenen school te bouwen, met een grotere capaciteit. Zo kunnen nog meer kinderen naar school gaan. Lees verder “Samroang”

Moringa


Jan Camp was altijd op zoek naar projecten die werkgelegenheid stimuleren. Hij startte eind 2012 met het moringaproject. Hij begon met een aantal moringaboompjes in zijn tuin. De moringabomen werden vervolgens Lees verder “Moringa”