Cambodia-Dutch realiseert in samenwerking met Wilde Ganzen een community center op het platteland van Cambodja. Het community center wordt gebouwd op grond van de commune, tegenover onze medische post in Khnar Po.

Het community Center in Khnar Po

We kozen voor deze locatie vanwege de centrale ligging. Deze plek is het hart van de commune en is bij alle bewoners bekend. De weg naar de locatie wordt minder gebruikt door verkeer en is daardoor minder stoffig in de droge tijd. Bovendien is dit één van de mooiste plekken van de commune, met prachtig uitzicht over de weidse rijstvelden en op de berg Phnom Khoulen.

CDO

Tijdelijke noodopvang

Het centrum is bedoeld als tijdelijke noodopvang voor kinderen en alleenstaande moeders met hun kinderen. Bovendien is het voor de gemeenschap een belangrijke plaats om overleggen en bijeenkomsten te organiseren. Permanente huisvesting is niet het doel van het centrum. We bieden hier tijdelijk onderdak, totdat er een definitieve oplossing wordt gevonden. Het community center wordt tijdelijk gerund door lokale moeders.

Ontmoetingsplek

Het centrum wordt ook een opvangplek voor familie van zieke kinderen, die langdurig behandeld worden bij de medische post. Ook voor mindervalide kinderen en ouderen die begeleid worden door familie, biedt het community center uitkomst. Het community center wordt bovendien een ontmoetingsplek voor de plaatselijke bevolking. Het gebouw krijgt een open karakter. Er komt een kamer met overnachtingsmogelijkheid voor de staf, zodat er altijd begeleiding aanwezig kan zijn. Het gebouw krijgt verder een keuken, een mooie veranda en voldoende opslagruimte. Zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening.

Wil jij ons community center steunen?

Elke bijdrage is van harte welkom! Doneren kan via een machtiging, die je hier kunt invullen, of je maakt je donatie direct over naar onze rekening, onder vermelding van CDO community center.

– IBAN: NL04ABNA0562408525
– BIC/Swift code: ABNANL2A
– Bank: ABN AMRO

Siem Reap

dak

bouw

Bouwplaats

organisatie