Cambodia-Dutch realiseert in samenwerking met Wilde ganzen een community center op het platteland van Cambodja. Het community center wordt gebouwd op grond van de commune, tegenover onze medische post in Khnar Po.

Community Center in Khnar Po

Er is voor deze plek in de commune gekozen vanwege de gunstige centrale ligging. De plek is letterlijk het hart van de commune en is bij alle bewoners van de commune bekend. De weg die er naartoe voert wordt minder gebruikt door verkeer en is daardoor minder stoffig in de droge tijd, wat veel problemen voorkomt. Bovendien is de locatie één van de mooiste plekken van de commune, met prachtig uitzicht over de weidse rijstvelden en met uitkijk op de berg Phnom Khoulen.

CDO

Het centrum is bedoeld als tijdelijke noodopvang voor kinderen en alleenstaande moeders met hun kinderen. Bovendien is het voor de commune een belangrijke plaats om meetings te organiseren vanuit het gezondheid-district maar ook de vergaderingen met commune man, hoofdmannen van de dorpen en schoolhoofden.

Permanente huisvesting is niet het doel van het centrum, maar zal enkel periodiek onderdak bieden tot een oplossing voor de betreffende situatie wordt gevonden. Het community center zal dan tijdelijk gerund gaan worden door lokale moeders.

Ook in combinatie met langdurige behandelingen in het medisch centrum kunnen we veel problemen beter verzorgen. Denk hierbij aan zieke kinderen die langer in het centrum behandeld moeten worden, waarvan de familie in het community center kan worden opgevangen. Maar ook voor mindervalide kinderen en ouderen die begeleid worden door familie biedt een community center door tijdelijke opvang een uitkomst.

Het community center zal buiten de functie van opvangcentrum diverse andere functies gaan vervullen. Het centrum zal een ontmoetingsplek voor de plaatselijke bevolkingen gaan vormen.

Het gebouw krijgt open karakter. Er komt een kamer met overnachtingsmogelijkheid voor de staf, zodat er altijd iemand van de begeleiding aanwezig kan zijn. Het gebouw krijgt verder een keuken en een mooie veranda en voldoende opslagruimte. De nodige stroomvoorziening zal door zonne-energie mogelijk worden gemaakt.

Siem Reap

dak

bouw

Bouwplaats

organisatie

Wil jij ons Community Center steunen?

Doneren kan o.a. middels een machtiging, welke je hier kunt invullen, of je maakt je donatie direct over naar onze rekening, onder vermelding van “CDO Community Center”.

Rekening : 56 24 08 525 | IBAN code: NL04ABNA0562408525
BIC / Swiftcode : ABNANL2A | Bank : ABN-AMRO | Filiaal / Department : Eindhoven