Jan Camp, die altijd op zoek is naar projecten die werkgelegenheid stimuleren, startte eind 2012 met het Moringa-project. Hij begon met een aantal Moringaboompjes in zijn tuin. Net zo snel als deze groeiden, vorderde ook het project. De Moringabomen werden in grote getale op kleine landerijen geplant en verzorgd. Jan gaf voorlichting aan geïnteresseerde boeren en stelde zaden ter beschikking. Al gauw konden de bladeren geoogst worden.

Moringa project

Dit betekende veel werkgelegenheid voor de bevolking. Er werden werkruimtes ingericht waar de bladeren gewassen werden en waar ze konden drogen. De gedroogde bladeren werden vermalen tot poeder of als thee verpakt. Jan zette zich met het CDO tot het uiterste in om contacten te leggen om de producten te verkopen. Dat lukte en al gauw konden we de beslissing nemen om dit project los te koppelen van onze organisatie omdat het zelfstandig verder kon gaan. Natuurlijk houdt Jan het verdere verloop goed in de gaten en zet zich in om variëteit in de producten te creëren. Er zijn nu verschillende soorten moringa-thee, -tabletten, -poeder, er wordt olie en zeep gefabriceerd. Er zijn goede afzetmogelijkheden in China gevonden.In Nederland verkopen we moringaproducten via de webshop en in ons winkeltje.

project

Miracle Tree

Moringa Oleifera (ook wel de miracle tree of magic tree genoemd), werd al succesvol in Afrika gekweekt, is extreem rijk aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Dit maakt dat de Moringa bladeren zo’n natuurlijke organische bron is voor de noodzakelijk vitaminen, mineralen en energie in ons lichaam en een onontbeerlijke aanvulling voor mensen die eenzijdig voedsel eten.

100 gram droge moringabladeren bevatten:

– 10 keer meer vitamine A dan in wortelen
– 1/2 keer meer vitamine C dan in 100 gram sinaasappelen
– 17 keer meer calcium dan in melk
– 15 keer meer potassium dan in bananen
– 25 keer meer ijzer van de spinazie
– 9 keer de waarde aan proteïne van yoghurt

moringa

Kijk voor ons aanbod aan Moringa producten ook in onze webshop!