De school in Rhomdeng is na enkele verbouwingen flink verbeterd. Er zijn twee toilet- gebouwtjes geplaatst, er is een grote waterpomp op het plein gezet en het complex heeft weer een nieuwe omheining gekregen. Ook is er een bibliotheek gebouwd, waar nu zo’n 1500 boeken in Khmer of Engels ter beschikking zijn. Ook in deze school geven we engelse lessen.

Rhomdeng project

Er is in de commune, Rhomdeng is een van de dorpjes, veel werk verzet: er zijn waterpompen geslagen, eenvoudige huizen en toiletten gebouwd en we helpen bij het onderhoud van de school. Er zijn bijeenkomsten met de dorpsbewoners, waar ook problemen besproken kunnen worden. De wens is om dit nog uit te breiden.
Om je een idee te geven:

Sinds de oprichting van de Cambodia-Dutch Organization in 2006 zijn er in deze commune ruim 600 waterpompen geplaatst. Bij zes scholen zijn extra grote waterinstallaties neergezet. Functioneert een pomp niet meer, dan is er een familie in de commune, die ze tegen betaling repareert. Bij de huisjes en de scholen zijn ruim 500 door de bevolking zelfgebouwde toiletgebouwtjes verrezen. Ook besteden we aandacht aan het juiste gebruik en het onderhoud van de toiletten.