Na de succesvolle realisatie van het community centre in Khnar Po, gaan we ons nu inzetten om fondsen te werven voor een volgend project: de school in Samroang. Zo kunnen kinderen in de omgeving straks weer onderwijs krijgen in een veilig gebouw.

Een vernieuwde school in Samroang

De huidige school in Samroang is een houten gebouw met twee lokalen. De school heeft 160 enthousiaste, leergierige leerlingen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar. Helaas is het huidige schoolgebouw niet meer veilig genoeg. Het dak lekt en de houten staanders zijn grotendeels verrot. Ook de betimmering van de school is in slechte staat.

Cambodia
Het huidige gebouw in Samroang

Een school in de buurt

Het huidige gebouw is daarnaast te klein geworden, doordat steeds meer kinderen onderwijs willen volgen. Een goede ontwikkeling, maar nu moeten al twintig kinderen naar andere dorpen om daar les te krijgen. De afstanden zijn zo groot dat leerlingen een fiets nodig hebben en de aanschaf daarvan is voor veel gezinnen te duur. Bovendien zijn de onverharde wegen in de regentijd moeilijk begaanbaar.

projecten

Wij willen in Samroang daarom graag een stenen school bouwen met een grotere capaciteit. Alle donaties, groot of klein, zijn van harte welkom!

Rekening : 56 24 08 525 | IBAN code: NL04ABNA0562408525
BIC / Swiftcode : ABNANL2A | Bank : ABN-AMRO | Filiaal / Department : Eindhoven

Kijk hier voor meer informatie over doneren aan onze projecten. Wilt u ons machtigen? Dat kan eenvoudig via ons machtigingsformulier.

projecten