We willen graag dat de kinderen rond Samroang onderwijs kunnen krijgen in een veilig schoolgebouw. Daarom werven we nu fondsen om een stenen school te bouwen, met een grotere capaciteit. Zo kunnen nog meer kinderen naar school gaan.

De school in Samroang

De school in Samroang is een houten gebouw met twee lokalen. De school heeft 160 enthousiaste, leergierige leerlingen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar. Helaas is het huidige schoolgebouw niet meer veilig genoeg. Het dak lekt en de houten staanders zijn grotendeels verrot. Ook de betimmering van de school is in slechte staat.

Cambodia
Het huidige gebouw in Samroang

Een school in de buurt

Het huidige gebouw is daarnaast te klein geworden, doordat steeds meer kinderen onderwijs willen volgen. Een goede ontwikkeling, maar nu moeten al twintig kinderen naar andere dorpen om daar les te krijgen. De afstanden zijn zo groot dat leerlingen een fiets nodig hebben en de aanschaf daarvan is voor veel gezinnen te duur. Bovendien zijn de onverharde wegen in de regentijd moeilijk begaanbaar.

projecten

Een stenen school bouwen

Wij willen in Samroang graag een stenen school bouwen met een grotere capaciteit. Alle donaties, groot of klein, zijn van harte welkom! Kijk hier voor meer informatie over doneren aan onze projecten. Wil je ons machtigen? Dat kan eenvoudig via ons machtigingsformulier.

IBAN: NL04ABNA0562408525
BIC/Swiftcode: ABNANL2A
Bank: ABN AMRO
Filiaal: Eindhoven

projecten